موشن گرافیک چیست؟

موشنگرافیک واژه ایست که همه ما اغلب به طور روزمره و خصوصاً در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، با آن برخورد میکنیم. اما هنوز برای برخی از ما این واژه نا آشناست، اگر شما هم تازه از راه رسیده اید و خبر ندارید قضیه از چه قرار است، مخصوصا وقتی دیده اید که با عبارات مختلفی مثل انیمیشن، موشن گرافی، موشن گراف یا گرافیک موشن هم برخی آن را خطاب میکنند، و این سوال برایتان ایجاد شده که: خب پس چرا دیگه موشن گرافیک…؟! با ما باشید تا ببینیم که اصلاً موشن گرافیک یعنی چه:
نگاهی به مفهوم موشن گرافیک
با واژه گرافیک، یعنی همان هنر ترسیم نگاره به وسیله مجموعه ای از اشکال هندسی که آشناییم…، موشن اما در فارسی پویا معنی میشوند، یعنی هر چیزی که دارای حرکت است. قبل از این که موشنگرافیک وجود داشته باشد آثار طراحی گرافیک فقط در فرمت تخت و ساکن کاربرد داشت. john withney اولین کسی بود که کلمه موشن گرافیک را وارد فرهنگ و لغات مربوط به دنیای مالتی مدیا کرد. گرافیک در حرکت ساده ترین معناییست که میتوانیم در برای موشن گرافیک در نظر بگیریم، اما اگر بخواهیم بدانیم در گذشته نیز وجود داشته یا خیر میتوان اشاره ای به سایه بازی کرد اما باید بدانیم که به وجود آمدن مفهومی که ما به دنبال آن هستیم یعنی موشن گرافیک، کاملاً مدیون تکنولوژی نوین بوده و از تحولات علم و فناوری تبعیت میکند. مانند طراحی وب که تنها با توسعه اینترنت ممکن شد، موشنگرافیک نیز تنها به واسطه توسعه و تحول تکنولوژِی تصاویر متحرک مانند ابزارهای گرافیک رایانه ای و چند رسانه ای امکان پذیر شد.
موشن گرافیک در رسانه
به طور کلی میتوان گفت که موشن گرافیک گونه ای از فیلم سازیست که در فرایند ساخت آن، طراحی های گرافیکی متحرک میشوند و به وسیله این به حرکت درآمدن اِلِمان ها، انتقال پیام اتفاق می افتد، آن هم به طرزی: ساده، نمادین و نشانه محور، و البته خلاق و منعطف!
در ابتدا صرفاً میشد این نوع کارها را در عناوین آغازین فیلمهای سینمایی ببینید. اما در حول و حوش دهه 40 بود که عملا موشنگرافیک با کارهای تجربی اسکار فیشینگر و نورمن مکلارن شروع شد. در دهه 50 طراحان شگفت انگیزی همچون سائول بَس، موریس بایندِر و پابلو فِرو، تکان درست و حسابی ای به موشنگرافیک دادند.
فیلمهایی که این هنرمندان در آن هنر خود را به نمایش گذاشتند، امروز هم مرجع و منبع الهام بسیار خوبی برای طراحان موشنگرافیک محسوب میشود. روش خلاقانه ای که آنها برای نمایش بازی با کلمات یا همان تایپوگرافی و بازی با اِلِمانهای گرافیکی به کار میبردند، برای بینندگان بسیار جالب توجه بود، چرا که مردم پیش از آن مثل آنها را ندیده بودند و این نقطه شروعی بود برای محبوبیت بیشتر موشنگرافیک که نه تنها به سینما بلکه به تلویزیونهای آن زمان هم راه یابد.
اگر در ادامه با ما همراه باشید به ساده ترین شکل ممکن دریافت خواهید کرد که موشن گرافیک چیست.
امروزه کجاها میتوانیم موشنگرافیک ببینیم
درست مثل سینما، موشنگرافیک با پیشرفت تکنولوژی به مهمترین دوران حیات خود رسیده است. میزان محتوای ویدئویی و صفحات نمایشی که امروزه در این حوزه داریم تناسب تمام عیاری برای رشد این حوزه محسوب میشود.
اینترنت، تلویزیون، سینما، اپلیکیشنهای موبایل، بازیهای ویدئویی و … همگی به واسطه موشنگرافیک جان تازه گرفتهاند. این دانش ادغام تصاویر طراحی شده و حرکت آنها آن هم به همراه صدا، که ساخت آن نیازی به دوربین و دکور و نورپردازی و بازیگر و سایر عوامل ندارد روش خوبی نیز برای به کار گرفته شدن در راستای اهداف تجاری و فرهنگی و آموزشیست، و هر متن یا هر طرح گرافیکی تولید شده به هر منظوری که در هر یک از این پلتفرمها یا رسانه ها میبینید که حرکت دارند به سبب موشنگرافیک تکوین و تکامل یافته اند. هر چه تکنولوژی بیشتر رشد کند فضای کار بیشتری برای طراحان موشن ایجاد میشود.
بشر مجذوب حرکت است. فقط این نیست، استفاده از رنگ های جذاب، تصاویر گرافیکی متنوع و خلق افکت هایی با جذب مخاطب بالا همگی دلایلی هستند که نشان میدهند موشن گرافیک امروزه جزو پرطرفدارترین روشها به ویژه برای تبلیغات بازرگانی باشد، چرا که از اثر بخشیِ بالایی برخوردار است.
موشنگرافیک در مقابل انیمیشن
توضیح این موضوع سخت ترین کار است. هیچ تحقیقات علمی در این مورد وجود ندارد که به ما بگوید چه چیزی درست است و چه چیز غلط است و کاری که انجام میدهیم را باید چه بنامیم. طبق همه آن چیزی که طی سالها خوانده ایم و صحبت هایی که با دیگر طراحان این صنعت در هنگام ملاقات با آنها داشته ایم، اساساً یک تفاوت حساس و ظریف میتواند این دو را از یکدیگر جدا کند که در اکثر موارد قابل رویت است.
همانطور که در بالا هم توضیح دادم ایده موشنگرافیک از طراحی های گرافیکی و حرکت دادن آنها تشکیل شده است. یعنی آثار موشنگرافیک شامل المانهای طراحی مانند اشکال، تایپوگرافی، تدوین و غیره است. مخصوصا با دیدن نمونه های ابتدایی آن میتوانید به این فکر کنید که چگونه میشود یک طراحی چاپی یا هر نوع طراحی بصری ثابت و ایستا را تغییر دهیم و به آن حرکت و پویایی دهیم.
انیمیشن میتواند بسیار وسیع تر از این باشد. میتواند موشنگرافیک را درون خود جای دهد و حتی سبکها، تکنیکها و اهداف دیگری نیز داشته باشد. از آنجا که موشنگرافیک از حوزه طراحی مشتق میشود درگیری فکری آن بیشتر درباره کارکرد اثر است و این که چگونه پیامی که قرار است ارسال کند اثربخشی داشته باشد. از سوی دیگر انیمیشن نیز میتواند معنایی مانند موشنگرافیک داشته باشد اما در عین حال میتواند هنری تر هم باشد و تنها هدفش سرگرمی باشد.
خودتان را فقط به موشنگرافیک محدود نکنید. ما در بیموشن معتقدیم انیمیشن میتواند معنایی عمیق تر از آن داشته باشد که فقط برای فروش محصول یا خدمت از آن استفاده شود. برای من نویسنده انیمیشن قادر است پیامهای ژرف تری منتقل کند و احساسات و عواطف را بهتر از محتواهای رسانهای دیگر تحریک کند.
فعلاً به اختصار به این موضوع پرداختیم، اما در مورد تفاوت های اساسی و فنی بین موشن گرافیک و انیمیشن در پست های بعدی به تفصیل صحبت خواهیم کرد، فعلاً بگذارید در مورد خود موشن گرافیک و این که چیست و چه کمکی میتواند به ما در رفع نیازهایمان بکند صحبت کنیم…
موشن گرافیک به چه کار ما میاید؟
پیشتر اشاره کردیم که سبک موشن گرافیک سبکی انعطاف پذیر و وابسته به خلاقیت است و محدودیت موضوعی برای این سبک معنایی ندارد، اما از آنجا که ما در بیموشن و در قالب موشن گرافیک امتحان خود را در ارائه برخی از موضوعات و اهداف خاص مورد نظر اشخاص و سازمانها پس داده ایم، به برخی موضوعات معمول و متداول برای درک بهتر اشاره میکنیم.
1- معرفی برند:
شما میتوانید از این طریق نام تجاری و کسب و کار خود را به شکلی جذاب، به مخاطبان و مشتریان احتمالی خود معرفی کنید.
2- معرفی اپلیکیشن:
یا می توانید اپلیکیشن کسب و کار اینترنتی شما و نحوه دانلود آن را به مخاطبانتان به شکلی گیرا معرفی کنید.
3- انیمیشن رابط کاربری:
حتما دیده اید که وبسایت ها یا اپلیکیشن هایی برخی از طراحی های موجود در رابط کاربری خود را متحرک و در قالب گیف درآورده و ازین راه جذابیت جلب توجه به آن مفهوم را بالا میبرند… پس بدانید که رابط کاربری وبسایت یا نرم افزار شما ویترین کسب و کار شماست، حال میتوانید با انیمیشن جذابیت اپلیکیشن تان را صد چندان کنید.
4- معرفی محصول:
نیاز به توضیح زیادی نیست چون این از مهم ترین و پر استفاده ترین موضوعاتیست که در رسانه ها میبینیم که برندها برای معرفی محصولات خود ویدیویی جذاب به نمایش مخاطبانشان میگذارند؛ پس شما هم میتوانید فروش محصول جدید یا حتی محصولات قدیمی خود را با معرفی از طریق موشن گرافیک، ارتقاء دهید.
5- معرفی خدمات:
لیست خدمات شما، روند انجام کارتان، چگونگی سفارش دادن، و حتی تعرفه هایتان، میتوانند در یک موشن بگنجند و باعث ساده سازی و درک بیشتر و راحت تر آن برای مخاطبان شود.
6- فرهنگ سازی:
سازمان شما با هدف خلق ارزش به وجود آمده و شما برای حفظ ارزش ها، ناگزیر به شرکت در مناسبات فرهنگی و اجتماعی هستید یا از این راه حسن نیت خود را به مخاطبانتان اثبات کنید.
7- ارائه و پیشنهاد:
یک ارائه درخور و گیرا از راه حل و پیشنهادات در رویدادها و نشستها و جلسات مهم، در قالب یک موشن گرافیک میتواند تاثیر گذاری آن را صد چندان کند.
8- جشنواره و تخفیف:
دعوت به مشارکتهای اجتماعی، و گاه با هدف اعلام تخفیف و شرکت در قرعه کشی و دریافت جایزه با یک موشن گرافیک بسیار گیرا و ترغیب کننده است و جدیت و ارزشمندی این اهداف را فریاد میزند لذا از این روش برای پیشنهادتان بهره ببرید.
9- لوگو موشن:
اما از مهمترین نیاز های هر برندی لوگو موشن است، قطعا از این مهم با خبر هستید، پس به فکر یک لوگوموشن جذاب و خلاقانه باشید، چرا که آرم استیشن های رسمی و خسته کننده قدیمی شده اند.
از شما سپاسگذاریم که تا انتهای این مقاله تحت عنوان موشن گرافیک چیست با ما همراه بودید و امیدواریم که با مطالعه این مطلب به پاسخ بسیاری از پرسهای خود دست یافته باشید، با بی موشن همراه باشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید تا ما نیز بتوانید خود را بهبود بخشیده و هر روز مطالبی مفیدتر برای شما مخاطبان گرامی بی موشن تدارک ببینیم.


موشن گرافیک چیست؟
واژه ایست که همه ما اغلب به طور روزمره و خصوصاً در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی،
خواندن ادامهتفاوت موشن گرافیک و انیمیشن؟
موشن گرافیک چطور ساخته میشه؟موشن گرافیک چطور ساخته میشه؟
خواندن ادامه